Selimiye Emlak | Piyasa Haberleri




11 Yıl Önce Selimiye Satılık Arsa Fiyatları
Gönenç Emlak Şirketi 25 yılı aşan süre içinde Muğla çevresinde ve Marmaris ile Selimiye emlak piyasasında profesyonel gayrimenkul danışmanlık hizmeti vermektedir. Şirketimiz arşivinde Selimiye gayrimenkul piyasasında önemli gelişmelerin başladığı 2008 yılı imar çalışmaları dikkat çekici olup, hazırlanan raporu paylaşıyoruz.  Selimiye satılık arsa konut piyasasında 11 yıl önce satılık arsa fiyatları hangi seviyelerde bulunuyordu ve hangi dinamikler piyasayı tetikledi. Bu konuda raporlardan birisini paylaşarak, konuya merak duyanlar, araştırmacılar için kaynak sunalım istedik. Bu günün fiyatları için 100 adet civarında arsa tarla arazi koy ve konutlar için buradan Selimiye Satılık Arsalar linkine lütfen tıklayınız.

Marmaris Selimiye arsa fiyatları 2008 ikinci yarısında nedir?
Arsa tanımını öncelikle belirlemek gereklidir. Çünkü; bilinen anlamı ile Selimiye'de resmi olarak imar gelmemiştir. Tarla özelliğinde bulunan bazı araziler "arsa" niteliği kazanmıştır. Çünkü; bu kapsamda olan arsalar yasal olarak konut veya pansiyon, butik otel inşaatı yapmaya uygun durumdadırlar. Fiyatların gerçekçi olarak belirlenmesinde en önemli etmen de budur. Şimdi konuyu biraz açalım.

Selimiye'de yasal inşaat yapılabilir mi?
Şu kriterlere sahip parsellerde yasal inşaat olanağı vardır.
1-Kadastro yoluna sınırı kesinlikle bulunmalıdır.
     a-Köy Yerleşim Alanı sınırları içinde yola cephe sınırı 15 metreden fazla olmalı.
     b-Köy Gelişme alanı kapsamında yola cephe sınırı 25 metreden fazla olmalıdır.
2-Kıyı kenar çizgisinde yasal çekme mesafesinde içinde olamaz.
3-Arsa parseli 400 m2'den küçük olmamalı.
4-Sit alanı kapsamı içinde olmamalı.
5-Çekme mesafeleri imara uygun olmak zorundadır.

İşte bu belirtilen ön kriterlere sahip olanlar arsa ve bu özelliklere sahip olmayanları ise tarla olarak niteliyoruz. Kötü bir benzetme yaparsak mazur görülsün, altın ile gümüş arasındaki gibi değer farkından söz ediyoruz. İmarlı arsa özelliğine sahip olan parsellerde yasal olarak kritere uygun olmak koşulu ile inşaat yapılmaktadır. Peki tarla statüsünde bulunan parsel bir şansa sahip midir? Evet, çünkü Selimiye Köyü için imar çalışmaları hala sürmektedir. Selimiye Köyü'ne imar geldiği zaman fotoğraf netleşecektir. Yolu olmayan parseller, imar geldiğinde [%40'a kadarı ücretsiz olarak kamu yararına terk edildikten sonra] geçiş dönemi koşulları ortadan kalkacaktır. Çalışmalar tamamlandığında satılık yer kalmış ise, oldukça yüksek seviyelerde fiyat etiketleri dikkat çekecektir.

2008 yılı için Geçiş Dönemi Yapılaşma Koşullarının halen yürürlükte olmasıdır. Bu durumda; Selimiye Köy Yerleşim Alanı kapsamında kalan, deniz gören, yasal ev yapılabilecek parsellerin metrekare fiyatları, büyüklükleri ile ters orantılı olarak yaklaşık asgari 150-YTL'den başlıyor, belirtelim.
Son Söz
2019 yılına gelirken önemli gelişmeler oldu. Muğla İli Büyük Şehir Belediyesi ilan edildi. Selimiye Mahalle oldu. Revizyon İmar Planı onaylandı. Toprak kanunu yürürlüğe girdi. Yapılaşma inanılmaz hızla yaygınlaştı. Kaçak yapılar kayıt altına alındı. 11 yıl önceki Selimiye daha güzel mi oldu? Karar sizin.
İrtibat: 0532 312 01 16



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Selimiye Emlak | Satılık Arsalar

Marmaris Selimiye Emlak İlanları

Selimiye Evleri