Selimiye Evleri



Akıllı Ev Piyasası

Selimiye Gönenç Danışmanlık Şirketi 26ncı yılında akıllı ev teknolojisinin Selimiye evleri için uygulandığını ve yaygınlaşmaya başladığını açıkladı. Bu sistemler birinci el konutlarda hazır alındığı gibi daha sonra da uygulanabiliyor. Marmaris emlak sektöründe yıllardır uygulaması bulunan sistem artık dünün köyü bugünün mahallesi Selimiye emlak piyasasında başarıyla kullanılıyor.Şirketin Marmaris Haber sitesinde akıllı evler hakkında son zamanlarda bu konuda çok sık haberler yer almaktadır. 

Avantajları Çok

Uzun senelerdir konuşulan akıllı ev teknolojisi son dönemde daha çok rağbet görmüştür. İnternet ve teknolojinin gelişmesiyle klasik ev tarzına farklı güncellemeler getirilmiştir. Modern evler bireylere sunmuş olduğu olanaklarla yükselişe geçmiştir. Evinizi akıllı sistem kurulmuş olarak satın alabilirsiniz. Eğer isterseniz daha sonra bu sistemi kurmanız mümkündür. Akıllı ev sistemleri kurulmuş olan evler gayrimenkul yatırım bakımından da değer artışı sağlar. Bunun temel nedeni klasik anlamda evden beklentinin çok çok üstünde kişiye değişik bir standart sağlamasındandır.

Akıllı Ev Tercih Etmeliyiz

Peki, neden? Bu sistemin kullanıcılarına yatırım, konfor, güvenlik, hız ve eğlence amaçlarına uygun tasarlanmıştır. Ancak en önemlisi enerji tasarrufu sağlamak özelliğidir. Doğrudan bireyin menfaatine olduğu kadar kamu lehine avantaj da sağlar. İnsanların evleri yaşam alanıdır. Bu kadar çok fonksiyonlu bir ev kişinin hayat standartlarını yükseltmeyi sağlayacağından akıllı evler tercih edilmiştir.

Kullanım Kolaylığı

Evinizi uzaktan takip edebileceğiniz otomasyon sistemi sayesinde aklınız arkada kalmaz. Mesela ütünün fişinin takılı olup olmadığı devamlı aklınıza takılıyorsa, bu sistemle artık böyle bir endişeniz kalmayacaktır. Akıllı kombi sistemine başlangıçta belirli bir ücret ödersiniz. Ancak seneler içinde yaptığınız tasarrufla kolaylıkla fazla ödediğiniz miktarlardan kazanç sağlayabilirsiniz.

Güvenlik

Şehirlerin büyük bir güvenlik sorunu olan hırsızlığa akıllı ev sistemiyle çözüm bulabilirsiniz. Giriş yüz tanıma sistemi sayesinde eve giren çıkanı kolay tespit etmenizi sağlar. Anahtar olmasa dahi tanıma sistemi sayesinde eve girebilirsiniz. Çay demleme programıyla siz sabah uyanmadan çayınızı demleyerek sizi güne hazırlar. Çocuklarınızı tanıma sistemle tek başınayken ocak ve ütü gibi aletleri kullanamaz. Gaz ve su kaçağını algılayarak evinizi korur.

Gayrimenkul Yatırımı

Akıllı ev sistemleri ayni zamanda bir yatırım türüdür. Bu sistemi kullanarak giderlerinizden tasarruf edebilirsiniz. Örneğin lamba ve prizleri sistem kapatır, tasarruf sağlanır. Akıllı ev sistemi evinizde olumlu özellikle ve ayrıcalık olarak nitelenir. Bu nedenle evinizin fiyatında yüksek bir artışa neden olacaktır. İmar barışı kapsamında konutlarını yasal konuma kavuşturanlar akıllı ev sistemlerini seçerek avantaj sağlayabilirler. Konut piyasası izlendiğinde bu yönde girişimler görülmektedir.  Teknolojiye erişimde kolaylık nedeniyle akıllı ev sistemlerinin kullanımı yaygınlaşmıştır. İlk dönemlerde lüks gibi algılansa bile teknolojik yaşamın sağladığı yararları nedeniyle artık gereklidir.

Kemal Gönenç
Medya İletişim: 0532 312 01 16

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Selimiye Emlak | Satılık Arsalar

Marmaris Selimiye Emlak İlanları