Binalarda Su Yalıtımı | Selimiye Emlak


Zorunlu Uygulanma

Gönenç Emlakçılık Şirketi Türkiye geneli ve Marmaris Selimiye emlak piyasasında binalarda su yalıtımı konusunda açıklama yaptı. Binalarda su yalıtımı günümüzde artık zorunlu hale getirilmiş bulunmaktadır. Bu nedenle firma Marmaris Emlak piyasasında konuya önem verildiğini belirtti. İnşaatlarda temel ve bodrum katlarında su ve nem yalıtımının yapılarak gerek kamu yapılarında gerekse İnşaatlarda ve bu işlemlerin tam anlamıyla gerçekleştirilmesi zorunlu hale getirildiği genelge resmi olarak yayınlanmış bulunmaktadır. Bunu yaptırmayanlara da cezalar getirilmiştir. Mevzuatın tamamlanmasıyla birlikte su yalıtımı yaptırmayan kişilere para cezası verileceği belirtilmiştir. Toprağa dayalı tüm bodrum katlarında dış etkilere karşı su ve ısı yalıtımı yapılması zorunludur açıklaması ile ortaya çıkmış olan yalıtım işlemlerinde betonun korozyon etkisine maruz kalmasını engellemek amacıyla konu ile ilgili birçok standart hazırlandığı da belirtilmiş bulunmaktadır. Standartlara uygun olarak çevresel etki sınıflarının guruplandırıldığını açıklayan bakanlık korozyon karbonlaşmadan kaynaklandığını ve burada önemli noktaların dikkate alınması gerektiğinde belirtmiş bulunmaktadır.

Su Yalıtımı Konusunda Yapılması Gerekenler

Genelgenin yayınlanması ile birlikte artık kamu yapılarında su yalıtımı yapılması zorunlu hale getirilmiş bulunmaktadır. Elbette ki bu sektörü sevindirmiş bir haber olarak karşımıza çıkmaktadır. Türkiye'de su yalıtımının yasada olmayıp isteğe bağlı olarak gerçekleştirilmesi aslında sıkıntı oluşturmakta gerek kişilerin oturmuş oldukları evlerde yaşadıkları sıkıntılar göz önünde bulundurulduğunda gerekse inşaatlarda kaliteli işler yaparak daha ciddi yatırımlar yapanlar göz önünde bulundurulduğu zaman elbette ki daha avantajlı sonuçlar ortaya çıkmaktadır. Daha dayanıklı aynı zamanda uzun ömürlü güvenliği sağlıklı ve daha konforlu binalar yapılabilmektedir. Su yalıtımı konusu ile ilgili olarak genel geçer kuralların çok daha kaliteli bir şekilde sizlere sunulması durumu göz önünde bulundurulmaktadır. Elbette bu hususlara da çok daha kolay şekilde sunulması ve net bir biçimde şekillendirilmiş olmaktadır.

Kentsel Dönüşüm Kuralları Geçerli Olacak

Kentsel dönüşüm anlamında da ısı yalıtımından sonra su yalıtımının da artık zorunlu hale getirilmesinin şart olduğu tekrar dile getirilmiş bulunmaktadır. Kentsel dönüşüme bağlı olarak yalıtımın kaçınılmaz hale geldiğini söyleyenler aynı zamanda farklı çözümler sunmaktadır. Yönetmeliklere uygun olarak ısı yalıtımı, ısıtma ve soğutma amacıyla yapılan harcamalardan %50 tasarruf sağlaması ile birlikte aynı zamanda su yalıtımının da özellikle su kaçaklarında daha da avantaj hale getirilebileceği ve aynı zamanda da binaların kalitesinin artarak daha uzun müddetli ayakta durabilecekleri beyan edilmiş bulunmaktadır.

İrtibat: 0532 312 01 16


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Selimiye Emlak | Satılık Arsalar

Selimiye Evleri

Selimiye Emlak | Piyasa Haberleri