Gayrimenkul Piyasasi //Gonenc Emlakçılık Ltd.Sti.

Muğla Marmaris Selimiye emlak piyasası tatil sezonuna girerken iki önemli gelişme, beklenti oluşturdu. Birincisi artık Selimiye'de Köy statüsü kalktı ve mahalle oldu. İkincisi revizyon Plan Revizyonunda yeni gelişmeler yaşandı. Bu iki gelişme doğrudan piyasalarda etkisini gösterdi. Fiyat etiket değerlerinde dalgalanma yaşanıyor.

6360 Numaralı kanunun 28489 sayılı Resmi Gazete 6/12/2012 tarihinde yayınlanarak gerçekleşmesi, 30/03/2014 tarihinde yapılan seçimlerin ardından, Muğla Büyük Şehir Belediye'si oldu.  Yasa gereği 500 ve üzerinde nüfusa sahip olan köyler mahalleye dönüştü. Selimiye Marmaris Belediyesi' ne bağlandı. İnşaat müsaadesi, yapı kullanma izin belgesi taleplerini karşılayan Muğla İl Özel idare Müdürlüğü kapatıldı. Büyük Şehir, onayı ve ilgili kurumların onayı ile Marmaris Belediyesi sorumlu. Anlamı, imar çalışmalarında ivme kazanılması yönünde beklenti.

İkinci olarak Datça Bozburun Plan hükümlerine tabi olan, Selimiye'nin de kapsandığı  1/25.000 ölçekli Plan Revizyonunun 30.Nisan 2014 tarihinde, askıdan indirilmesi.. Şimdi, yapılan itirazların değerlendirilmesi süreci başladı. Elbette bu plan bir günde hazırlanmadı. Şüphesiz öncesi var. Ancak, bu plan Büyük Şehir Belediyesi ve ilgili kurumlar, Çevre Bakanlığı ile birlikte yürütülüyor. Geçiş Dönemi Yapılaşma Koşulları G.D.Y.K. yürürlükte olduğu süre içinde verilen kararlar ( inşaat müsaadeleri, yapımı devam eden yapılar ) için geçerliliğini koruyor.

Bu iki gelişme üzerinde ofisimizi arayan pek çok satılık arsa sahibi gayrimenkul satış fiyatlarında, imarın geleceği konusunda oluşan beklenti nedeniyle etiketleri değiştirmeye başladılar. Henüz yaşanan nihai sonuç görülmese de gelişmenin yönü görülmüş oldu. Bu bile fiyat dalgalanması için yeterli oldu. Gelecek yazımızda, Datça Bozburun Özel Çevre Koruma Bölgesi Çevre Düzeni Planı Revizyonu hakkında görüşlerimizi yazacağız. Şirketimiz tarafından 63 sayfalık plan bilgilerini ekip olarak incelemektedir.
 
Şirketimiz Selimiye gayrimenkul sektöründe 20 yılı aşan süredir, profesyonel danışmanlık hizmeti vermektedir. Pusulanız Doğru Bilgi Olsun.

İrtibat: 0532 312 01 16



Yorumlar

  1. Yukarıda Görülen Gonenc Emlak Selimiye sitemizde satılık arsalar fiyat bilgilerine ulaşabilirsiniz. Resmi sitemiz gonencemlak.com.tr 2005 yılından beri yayındadır.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Selimiye Emlak | Satılık Arsalar

Marmaris Selimiye Emlak İlanları

Selimiye Evleri